Kontakt

Orkester

Traja: 2 h
Orkester

Matevž Luzar (Srečen za umret) nas v svojem novem filmu popelje na veseljaško gostovanje pihalnega orkestra v tujino. Skozi razigrane in včasih že razgrajaške prigode se izrisujejo majhne in velike usode posameznih članov in njihovih družin.

Igrajo Gregor Zorc, Gregor Čušin, Jernej Kogovšek, Lovro Lezič, Gaber K. Trseglav, Maria Hofstätter, distribucija Gustav Film

Pihalni orkester iz Slovenije se odpravi na glasbeni festival v malo avstrijsko mesto. Zgodbo spremljamo skozi dogodivščine različnih protagonistov: mladega voznika avtobusa je strah, da bo izgubil službo; dva člana orkestra, nastanjena pri avstrijskih gostiteljih, ne moreta pobegniti svoji žurerski naravi; srednješolka odkrije očetov drugi obraz; žene, ki so morale ostati doma, uživajo v svobodi …

Film je doživel svetovno premiero v tekmovalnem programu festivala v Cottbusu. Na 25. Festivalu slovenskega filma Portorož je bil poleg nagrade za najboljši film, nagrajen še z nagrado za najboljši scenarij in nagrado za najboljšo fotografijo.


Ogled projekcije nagrajenega filma 25. edicije Festivala slovenskega filma Portorož, ki je osrednji nacionalni filmski dogodek in praznik slovenskega filma, si bomo ogledali 6. novembra 2022 ob 19.00 v Veliki dvorani.

Vizija festivala je njegova prisotnost na celotnem ozemlju Slovenije, še posebej v Mariboru, kjer je v preteklih letih filmska dejavnost nekoliko zastala in potrebuje čim več projektov, ki bodo mariborskemu občinstvu ponovno omogočili stik z aktualno mednarodno in domačo produkcijo.

Cilji so približevanje festivala slovenskega filma in nacionalne filmske produkcije občinstvu v Mariboru in širše regionalno, omogočanje dostopa do najaktualnejših in v tekočem letu najboljših slovenskih filmov domačemu občinstvu, ustvarjanje interakcije med občinstvom in ustvarjalci in s tem pospeševanje razvoja filmske dejavnosti v Mariboru, postopno oblikovanje Maribora v eno izmed nacionalnih filmskih središč.

Odpiralni čas
Info točka je odprta eno uro pred dogodki v Avditoriju, Minoritski cerkvi in Sodnem stolpu.
Kje se nahajamo
Vojašniški trg 2, 2000 Maribor
Kontakt