Kontakt

AKA Neomi

Traja: 1 h 10 min
Foto: Marjo Zupanov

Zvok AKA Neomi se od leta 2011 razvija in premišljeno vijuga med indie popom in trip hopom, med akustično balado in psihadeličnim noise-om ter se zadnje čase spogleduje tudi z disko popom. 

Po uspešnicah kot so Grow Old, Self service in Wedding bouquet AKA Neomi odpirajo novo poglavje. Prvič, ker se spet vračajo k slovenščini in drugič, ker gre za žanrsko bolj lahkoten in vsebinsko zabaven projekt. Čas, v katerem živimo, je milo rečeno neugoden in če bi se spuščali v to, kaj vse je narobe, bi lahko dvignili roke nad vsem. Zato je Saši in Mariu pomembno, da se človek ob poslušanju novih stvaritev tudi nasmeji. 

Skupina AKA Neomi je od leta 2011 obredla številne odre, med drugim je nastopila na MENTu, avstrijskem Waves Vienna, portugalskem Westway Labu ter nizozemskem Eurosonicu in delila oder s Roisin Murphy na njenem ljubljanskem koncertu. Izbrana je bila med talente mreže INES (Innovation Network of European Showcases).

Zadnji album Beautiful Disasters je izšel januarja 2020 pri portugalski založbi European Phonographic in je požel pozitivne kritike doma in v tujini, nominiran je bil tudi za Zlato piščal v kategoriji album leta. 


Avtorica pesmi, vokal, el. klavir Saša Vipotnik
Produkcija, kitara, klaviature Mario Babojelić


AKA Neomi na spletu
YouTube I Spotify I Facebook I Instagram

Odpiralni čas
Info točka je odprta eno uro pred dogodki v Avditoriju, Minoritski cerkvi in Sodnem stolpu.
Kje se nahajamo
Vojašniški trg 2, 2000 Maribor
Kontakt