Kontakt

birds of unknown

Traja: 1 h
koncert ob izdaji debitantskega albuma Gently sailing
koncert birds of unknown

Tako imenovane ptice so tri, vokalistka Patricija Škof, saksofonist Tibor Pernarčič in kitarist Tilen Beigot. Začetnemu duetu Patricije in Tilna, ki deluje od leta 2018, se je v začetku leta 2020 pridružil Tibor. Premierno se je zasedba predstavila v RTV (Radiotelevizija Slovenija) radijski oddaji Prva Vrsta in na glasbeni kompilaciji Stereo Isolation festivala Jazz 'ma Mlade s skladbo »To find a Place«. Do sedaj so nastopili na Festivalih kot so Jazz Festival Ljubljana, Jazzinty, Jazz ma' mlade, Imago, Zvončki in trobentice (Cankarjev dom), Festival LENT, Rokovo poletje, Letni Oder Ruše, Artkamp... Bili so tudi eni izmed 6 izbranih zasedb Klubskega Maratona 2021, ki ga organizira Radio Študent. V letu 2022 so bili izbrani kot slovenski predstavniki mednarodnega projekta Footprints Europe, ki ga so-financira kulturni sklad Evropske Unije. Projekt jim bom pomagal pri razvoju zasedbe ter uveljavljanje na mednarodnih odrih.

Zasedba se žanrsko ne želi omejevati, kot je že razvidno v imenu, vendar je njihov glavni navdih za ustvarjanje jazz, avantgard, etno in soul. birds of unknown orisuje svobodo v glasbenem ustvarjanju. Njihov skupni cilj je predvsem najti svoj izraz, povedati svojo zgodbo.

Člani

Patricija Škof je mlada slovenska vokalistka, ki je sicer pričela z igranjem klavirja, s katerim je maturirala na Konservatoriju za glasbo in balet Maribor, trenutno pa opravlja magisterski študij jazz petja na Akademiji za glasbo Basel (Švica). Dodiplomski študij jazz petja je opravila na Univerzi za glasbo in upodabljajoče umetnosti v Grazu in se v okviru Erasmus programa tudi izobraževala na Visoki šoli za glasbo v Kölnu. Je dobitnica nagrade 44th Downbeat Student Music Awards (kategorija Vocal Jazz Soloist) priznane ameriške revije Downbeat in nagrade Berklee Summer School 2016 za “Outstanding musicianship during the program”. Leta 2018 je bila ena izmed izbranih mladih talentov na Festivalu Marianne Mendt, poleti 2019 pa je bila izbrana za vokalistko mednarodnega Big Banda JMI World Orchestra pod vodstvom Luisa Bonille (turneja po Balkanu, snemanje albuma). Je tudi članica uveljavljenega nemškega nacionalnega big banda Bujazzo. Redno koncertira na domačih in tujih odrih z različnimi zasedbami, big bandi (RTV Big Band, Big Band Radlje), trenutno pa veliko deluje s projektom birds of unknown.

Tibor Pernarčič je mlad slovenski saksofonist, klarinetist, ki je svojo glasbeno pot začel z igranjem slednjega in ga kasneje izpopolnil na Konservatoriju za glasbo in balet Maribor v programu umetniške gimnazije. Trenutno zaključuje šolanje jazz saksofona na Privatni Univerzi Gustav Mahlerja v Celovcu, koncertna in pedagoška smer, pri profesorju Michael Erianu. Tibor redno sodeluje v različnih jazzovskih zasedbah in z njimi koncertira v Sloveniji in tujini. V preteklosti je že sodeloval s priznanimi slovenskimi in tujimi glasbeniki, kot so Don Menza, Adrian Mears, Gilad Atzmon, Uroš Perič, Janez Bončina, imel pa je tudi priložnost sodelovati z Big Bandom RTV Slovenija (projekt Icotovi zobi). Trenutno deluje v različnih glasbenih zasedbah, kot so The Swingtones, Siti hlapci, birds of unknown, Icotovi zobi, Big Band Radlje in pa avtorski projekt PineTree, s katerim je bil tudi eden izmed zmagovalcev natečaja Standouts 2021 Radia Si.

Tilen Beigot je izobraževanje na področju kitare začel pod mentorstvom odličnega mariborskega kitarista Igorja Bezgeta na glasbeni šoli B.A.S.E. Kasneje je študij nadaljeval na Anton Bruckner Univerzi v Linzu v smeri Jazz kitara pri priznanem profesorju Petru O’Mari in v smeri jazz kompozicija pri profesorju Christoph Cech. V času šolanja je ustanovil svoj projekt Useless Theory Project, hkrati pa imel možnost sodelovanja in izobraževanja pri Karlu Ratzeru, Jean-Charlesu Richardu, Haigu Yazdijanu, Alexu Machaceku, Petru Herbertu. V zadnjih letih je igral pri večih jazz zasedbah kot so: t3o, No Mouth Orchestra, Think Bigger Orchestra, Helmut Schönleitner’s Universal Mind, C.U.T.E., Dirty Hearts, Ines Rom’s Tiptoe Tripper, birds of unknown. Kot skladatelj je največ sodeloval s Kulturnim društvom K ter z Gledališčem 2B iz Bohinjske Bistrice; izpostaviti gre predstavo Hlapci Ivana Cankarja, katera je bila nagrajena na 51. Linhartovem srečanju.

Youtube I Facebook I Instagram

Odpiralni čas
Info točka je odprta eno uro pred dogodki v Avditoriju, Minoritski cerkvi in Sodnem stolpu.
Kje se nahajamo
Vojašniški trg 2, 2000 Maribor
Kontakt