Kontakt

Denise Dantas Quartet

Traja: 1 h 30 min
Brazilska glasbena atrakcija: od sambe do brazilskega jazza
woman singing in violet dress

Priznana brazilska pevka in igralka Denise Dantas je oblikovala edinstven avtorski izraz, v katerem znotraj sodobne brazilske glasbe združuje sambo in vplive inovativnega sodobnega jazza, atraktivno zvočno kombinacijo najboljšega iz obeh umetniških izrazov pa skupaj s skupino artikulira tudi kot brazilski jazz. Z glasbeniki je ustvarila prepoznaven zvok sambe z elementi jazza in ga predstavlja pod imenom “Sambei no Jazz “, koncerti z istim imenom pa predstavljajo pravo glasbeno doživetje, v kar se je lahko prepričalo tudi razplesano občinstvo na njihovih koncertih v naših krajih.

Zvočno osnovo zasedbe Denise Dantas Quintet predstavljata strastna in dinamična samba, ki je v svojem bistvu tipičen brazilski ples z živahnim, veselim in zabavnim ritmom ter brazilske glasbene variacije na sodobni jazz. Tehnično izjemno podkovani kvintet izvaja tako avtorske skladbe kot prearanžirane brazilske standarde, bogate melodije in čvrsti ritmi pa so podprti z doživeto vokalno interpretacijo Denise Dantas. Brazilska pevka prepeva o burni zgodovini, duhovnosti in raznolikosti svoje domovine, ne umanjkajo pa tudi romantične lirika in glasba protesta.

Denise že več kot dve desetletji z glasbenimi izkušnjami združuje precej različni kulturi, od leta 2004 pa živi med Italijo in Slovenijo. Vse od prihoda se posveča širjenju brazilske glasbe in kulture v Evropi in sodeluje z različnimi glasbeniki v severni Italiji, Španiji in Sloveniji.

Sedanjo postavo njene skupine Denise Dantas Quintet sestavljajo:

  • Denise Dantas – glas (Brazilija)

  • Egon Boštjančič – kitara (Slovenija) 

  • Primož Podobnik – bobni (Slovenija) 

  • Roberto Franceschini – bas (Italija)

  • Davide Tomasetig – klavijature (Italija)

Svojo umetniško pot je Denise Dantas začela v 80. letih kot pevka v lokalnih klubih v mestu Feira de Santana, v brazilski zvezni državi Bahia. Bahia in prestolnica Salvador veljata za enega centrov brazilske glasbe, Denis pa si je z razpoznavnim vokalom in številnimi zmagami na pevskih tekmovanjih utrla pot v ospredje glasbene scene. Sodelovala je z uveljavljenimi izvajalci kot so Geronimo, Vevé Calazans, Saul Barbosa, Tonho Materia, Paulinho Boca de Cantor in Master Fred Dantas.

CENA VSTOPNICE – 12,00 EUR

PRODAJA VSTOPNIC: Na dan koncerta od 19.30 ure – INFO točka LGM

Odpiralni čas
Info točka je odprta eno uro pred dogodki v Avditoriju, Minoritski cerkvi in Sodnem stolpu.
Kje se nahajamo
Vojašniški trg 2, 2000 Maribor
Kontakt