Kontakt

Dotične tišine 2. del

Traja: 5 h
Izkustvena delavnica
Dotične tišine

Nagib decembrsko dogajanje zaokrožuje edukativno in izkustveno z delavnico, ki je del izobraževalne platforme "Nagib k študiju"


DOTIČNE TIŠINE 2. del

je nadaljevanje projekt "Dotikanja", ki sta ga avtorici Anja Bornšek in Snježana Premuš ustvarjali skozi celo leto in je v osnovi raziskovalen ter nekonvencionalen uprizoritveni projekt, ki nagovarja gledalca celostno preko telesnih kot tudi kognitivnih kanalov. 
V začetku oktobra smo v Minoritski cerkvi gostili njuno najnovejšo uprizoritev Dotik Tkivo Tkanina, tokratna delavnica pa je nadaljevanje njunega ustvarjalnega procesa. Projekt poleg uprizoritev in delavnic bogatijo tudi Odprti formati, ki jih umetnici izvajata z različnimi ciljnimi skupinami. Enega izmed njih sta razvijali na poletnem Nagibovem dogajanju brezOdra. Tretjo nedeljo v decembru, natančneje 18.12.2022 pa vam vKulturni četrti Minoriti v (Senčnem studiu Lutkovnega gledališča Maribor Anja in Snježana pripravljata dotično izkustveno delavnico.

Dotik izzove ločenost med mano in tabo in daje možnost ustvarjanja tretjega prostora.

Umetnici in somatski raziskovalki Snježana Premuš in Anja Bornšek sta se konkretno lotili tega vprašanja v obliki delavnic, kjer se udeleženci soočijo s somatskimi principi, »scores« in različnimi materiali, ki prestavljajo način zaznavanja, komuniciranja in odnose v različne načine naseljevanja prostora. Raziskovalne delavnice z naslovom »DOTIKANJA«, je prostor kjer želita povezovati somatske realnosti z med-osebnim in poetično - kinestetičnim - imaginativnim, so-bivanjem, so-ustvarjanjem in so-delovanjem.
Udeleženci v drugi fazi delavnice skozi stik z različnimi materiali razpirajo spominsko – zaznavne – asociacijske prostore. Udeleženci in vodji projekta Snježana in Anja delijo misli, vtise, poetične podobe in jih zapisujejo, ter jih kasneje »stkejo« v skupne podobe. Zgradi se se nov motiv - TKANINA. Tako se vprašanje, kdo je kaj napisal prestavi v to kaj je zapisano. Material je osvobojen in predstavlja že materijo za nov proces.


KDAJ: NEDELJA, 18.12.2022 od 10:00 - 14:00
KJE: LUTKOVNO GLEDALIŠČE MARIBOR (Sončni studio)

Število mest je omejeno, zato so prijave zaželene. Informacije in prijava na: info@nagib.si

Cena srečanja je 15 eur, za člane različnih plesnih šol, samozaposlene, študente in dijake imamo posebno ceno 10 eur na srečanje. 


NAGIB k ŠTUDIJU

je zamišljen kot neformalni “študij” oziroma specializacija, kjer kontinuirano gostimo strokovnjake_inje / pedagoge_inje / umetnike_ce s področja sodobno-performativnih ter različnih telesno-gibalnih praks. Vzpostavljen program ponuja možnost dodatnega in poglobljenega ustvarjanja ter preizkušanja različnih praks tako za profesionalne ustvarjalce kot posameznike z raznolikim predznanjem in izkušnjami. V letošnji mrežno zasnovani sezoni 2022/2023 nadgrajujemo izobraževalno platformo "Nagib k študiju" z novimi partnerji in edukativno-raziskovalnimi formati, ki bodo namenjeni bodisi profesionalnim ustvarjalcem in posameznikom z raznolikim predznanjem in izkušnjami bodisi različnim generacijam**


Produkcija: Društvo Nagib (zanj Petra Hazabent)
Organizacija delavnice: Nagib, Zavod Federacija Ljubljana in Inštitut Ma
Partnerji: Lutkovno gledališče Maribor in Minoriti
Podpora: Mestna občina Maribor, Mestna občina Ljubljana, Ministrstvo za kulturo

Odpiralni čas
Info točka je odprta eno uro pred dogodki v Avditoriju, Minoritski cerkvi in Sodnem stolpu.
Kje se nahajamo
Vojašniški trg 2, 2000 Maribor
Kontakt