Kontakt

EVA PAVLI

Traja: 1 H 30 MIN
Eva Pavli

Glasba Eve Pavli nas popelje v intimne zvočne svetove, ki jih umetnica riše s svojim nežnim vokalom in izpovednimi besedili. Težko bi našli zvočno podobnega glasbenega izvajalca, kar je v današnjem času redkost. In prav to je vodilo umetnice, da ne poskuša posegati po referenčnih vzorih, vendar skuša slediti sami sebi in svojim notranjim vzgibom. V ozadju njenih performansov se predvajajo vizualizacije, ki so za umetnico ključne, saj nosijo pomembna sporočila in predstavljajo vizualni vidik njene glasbe.

Eva Pavli predstavlja svež veter v slovenskem glasbenem prostoru. Lahko bi rekli, da je celostna umetnica, saj je končala dve akademiji: glasbeno, smer klasično solopetje, in likovno, smer slikarstvo. Prvič se je širši publiki predstavila z avtorsko skladbo, ki je nastala za Evropsko prvenstvo v odbojki 2019, s katero je nastopila tudi v veliki dvorani Bercy v Parizu.

Zadnje čase se je uveljavila kot kvalitetna izvajalka alternativne pop glasbe. Dve od njenih skladb sta bili na lestvici najbolj predvajanih v lanskem letu na radiu Val 202. Kot svojevrstna umetnica rada preklaplja med različnimi mediji, njena posebnost je, da se večine stvari loteva sama - piše glasbo in besedila in se kot slikarka loteva svoje vizualne podobe, kot tudi video vizualizacij, ki dopolnjujejo njen performans.

Njen zadnji projekt Sreči, je Eva Pavli predstavila v ljubljanski Cukrarni. S koncertom je predstavila svoj novi EP, novi kratki igrani film, za katerega je napisala scenarij, pripravila slikarsko razstavo s svojimi slikami in v sodelovanju z mlado pesnico Zalo Nežo Zajc predstavila tudi pesniško zbirko z ilustracijami. V lanskem letu je izdala dva singla, trenutno pa pripravlja novo ploščo v sodelovanju s producentom Hugom Smehom. Na odru bosta Evi Pavli družbo delala že znana in odlična; multiinštrumentalist Martin Vogrin in tolkalist Žiga Petrič, pridružil pa se bo tudi Godalni kvartet Prima.

Tokratni koncert bo preplet novih in že slišanih avtorskih skladb v novi zvočni preobleki z godalnimi kvarteti, ki jih je spisal komponist Gašper Murovec.

Odpiralni čas
Info točka je odprta eno uro pred dogodki v Avditoriju, Minoritski cerkvi in Sodnem stolpu.
Kje se nahajamo
Vojašniški trg 2, 2000 Maribor
Kontakt