Kontakt

FEKETE SERLETEK: Exit

Traja: 1 H 15 MIN
Exit

Skupina Fekete Seretlek že dve desetletji navdušuje s predstavami in koncerti. Njihov vodja, Matija Solce, igra harmoniko in je avtor vseh glasbenih aranžmajev skupine; je znan lutkar, igralec, režiser, organizator, gonilna sila festivala Floating Castle in tako naprej in tako naprej. Tudi ostalih pet glasbenikov-igralcev je diplomiralo na Praški gledališki akademiji (DAMU), poleg igranja in lutkarije uporabljajo violončelo, harmoniko, trobento, kontrabas, violino, cajon in seveda, svoj glas.

Fekete Seretlek je začel leta 2004 kot trio in je igral na različnih glasbenih in gledaliških festivalih v Sloveniji, Franciji, Rusiji, Slovaški, Estoniji, Finski, Litvi, Italiji, Madžarski, Avstriji in na Češkem (Sziget, Cikl Cakl, BTK, Anifest , Cibulák, Divadelní Nitra, Puf, Etno Histria itd.). Osvojili so drugo mesto na tekmovanju za talente v okviru znanega svetovnega glasbenega festivala Colours of Ostrava. Leta 2008 je Fekete posnel CD Fekete Seretlek in leta 2013 live CD DAMAGED.

Njihovi koncerti so živahni in spremenljivi, prilagajajo se različnim situacijam: od velikih odrov do klubov ali ulic. V zadnjem času so postali ne le izjemno glasbeno, ampak tudi vizualno doživetje.

Kaj obeta nova predstava Exit?

Odpiralni čas
Info točka je odprta eno uro pred dogodki v Avditoriju, Minoritski cerkvi in Sodnem stolpu.
Kje se nahajamo
Vojašniški trg 2, 2000 Maribor
Kontakt