Kontakt

Film v Minoritih: Veselo gostivanje

Traja: 1H 38 MIN
Franc Štiglic / 1984 / 98 min / Jugoslavija
godivanje

Film Veselo gostivanje praznuje 40 let od premiernega prikaza 11. junija 1984. Igralec Bert Sotler je za vlogo Tompe prejel priznanje Metoda Badjure na Tednu domačega filma.

Zgodba spremlja skupino prekmurskih muzikantov, Pickovo bando, med njihovimi potovanji po Prekmurju, kjer igrajo na različnih zabavah. Kljub željam Miškove družine in duhovnika, da bi vstopil v duhovniški poklic, se Miško odloči slediti svojim sanjam o poklicu profesorja ali pisatelja; pridruži se Pickovi bandi in tako spoznava Prekmurje in njegove ljudi. Zgodba doseže vrhunec na poroki, kjer Miško vodi glasbeno spremljavo in se zaljubi v Šariko, kar sproži dvome med Miškovimi bližnjimi.

Film, ki je lani doživel premiero v prenovljeni dcp obliki, še vedno navdušuje gledalce z nepozabno glasbo, pristnim prekmurskim vzdušjem ter ganljivo zgodbo o ljubezni, strasti in iskanju lastne poti v življenju.


Organizacija in izvedba Kulturna četrt Minoriti, Lutkovno gledališče Maribor • partnerji pri programski selekciji Konzorcij Film in Maribor • program podpira Mestna občina Maribor.

Odpiralni čas
Info točka je odprta eno uro pred dogodki v Avditoriju, Minoritski cerkvi in Sodnem stolpu.
Kje se nahajamo
Vojašniški trg 2, 2000 Maribor
Kontakt