Kontakt

LETNI KINO MINORITI: Furiosa

Traja: 2 H 30 MIN
George Miller / ZDA, Avstralija, 2024, 148 min / angleščina s slovenskimi podnapisi
max

Furiosa: Del sage Pobesneli Max

Kultni režiser George Miller nas bo popeljal nazaj v svet norije na kolesih, poln neverjetnih kaskaderskih prizorov in postapokaliptične drame. V tej naustrašni adrenalinski pustolovščini Anya Taylor-Joy oživi mlado Furioso, ki se pogumno sooča s krutimi izzivi opustošenega sveta, v katerem glavno vlogo zatrašujočega zlobneža prevzame Chris Hemsworth. Predzgodba slavne franšize Pobesneli Max prinaša vpogled v začetek življenja te neustrašne junakinje in bojevnice in razkriva, kako je uspela preživeti v patriarhalnem svetu, kjer sta nasilje in moč edina zakona.

Vrnitev preverjene ekipe, ki je stala za uspešnico Pobesneli Max: Cesta besa, med katerimi sta tudi oskarjevka Margaret Sixel in skladatelj Tom Holkenborg (Junkie XL), zagotavlja, da lahko pričakujemo pravo filmsko poslastico. Z impresivnim vizualnim slogom, ki je postal zaščitni znak franšize, Furiosa postavlja nov standard v žanru akcijskih filmov. Film je poln dih jemajočih akcijskih prizorov, obenem pa razkriva čustveno jedro svojih likov, zaradi česar je Furiosa edinstvena zgodba upora proti zatiranju. Gledalci tako ne bodo spremljali le Furiosine poti skozi kruto okolje, ampak tudi njen osebni notranji boj iskanja lastne identitete in občutka pripadnosti, od njene ugrabitve do boja za svobodo in pravico.

Distribucija za Slovenijo: Blitz Film & Video Distribution

 Furiosa, predzgodba Ceste besa, zgodba o izvoru Furiose, presenetljive – a povsem logične – protagonistke Ceste besa, je road movie, ki ga poganja bes, samo bes in nič drugega kot bes. Furiosa je cestni film, film pregona, film konvojev, film divjanja, film besnenja. Bes je strelivo in gorivo te postapokaliptične, distopične prihodnosti, v kateri je posttravmatičnega stresa toliko kot puščave. In bes, ki reže to neskončno rdečo puščavo, je raison d’être protagonistov in antagonistov Furiose. Vsi so neprestano besni – bes je njihov way of life. Njihov joie de vivre. Ko besnijo, živijo! /.../ In George Miller ves ta bes prelevi v vizualno tako osupljiv in halucinanten spektakel, da vam bo spremenil percepcijo sveta. Prihodnost bo puščava, toda tako kinetična, kot da je izumila film. Furiosa je film o rečeh, ki jih lahko izraziš le s filmom. ZELO ZA!

Marcel Štefančič jr., Mladina

Letni kino Minoriti • Organizacija in produkcija Lutkovno gledališče Maribor, Kulturna četrt Minoriti, Društvo za razvoj filmske kulture • Program podpira Mestna občina Maribor • Sponzorji Kefirko, Moji kvadrati, Casino Admiral, Europlakat, Petrol, Mariborske lekarne

Odpiralni čas
Info točka je odprta eno uro pred dogodki v Avditoriju, Minoritski cerkvi in Sodnem stolpu.
Kje se nahajamo
Vojašniški trg 2, 2000 Maribor
Kontakt