Kontakt

HAUPTMAN (z godalnim kvartetom)

Traja: 1 H 30 MIN
koncert ob predstavitvi novega albuma
Zan Hauptman

Žan Hauptman je čedalje bolj prepoznavno ime na domači glasbeni sceni. Širši publiki se je predstavil na lanski Emi s pesmijo Sledim, ki je na Valu 202 postala največkrat predvajana skladba leta 2022. Nedavno se je na vrh lestvice najbolj poslušanih pesmi zavihtel tudi z uspešnico Bliže.

Po razprodanem koncertu ob predstavitvi albuma Blizu v Ljubljani, bo Hauptman svoj drugi album predstavil tudi v Mariboru. Razširjena zasedba, predelane skladbe in uspešnice z albuma Finished, not perfect (2021) v novi preobleki. Koncert, ki ga ni zamuditi!

Odlični spremljevalni zasedbi v sestavi Pavel Čebašek (bobni), Jaka Krušič (bas), Primož Hudoklin (kitara), Alja Senčar (spremljevalni vokal) in Vanesa Tomažič (spremljevalni vokal) se bo na tokratnem koncertu pridružil tudi godalni kvartet.

O albumu
Hauptmanov drugi album ‘Blizu’ sestavlja skupno 9 skladb. Za instrumentalno podlago v intru sta s producentom Erikom Asatrianom uporabila kar delček Hauptmanove Daydreamin’ of Cali, govorjena beseda pa je znano sporočilo iz romana Don Kihot, ki ga je napisal španski pisatelj Miguel de Cervantes.

Inspiracija za Hauptmanov album je poleg zavisti predvsem Hauptmanova ljubezen do glasbe. Nekoliko enostavnejšim harmonijam je tokrat dodal intimna besedila in na tak način omogočil poslušalcu, da se osredotoči predvsem na besedila, ki zarežejo naravnost v srce.

O Žanu
Hauptmanova glasba je mozaik vplivov jazza, soula, rnb-ja in popa. Kot jazzovsko izobraženi pevec in pianist ustvarja lastno glasbeno podobo, ki znotraj sproščenih groovov in z odmikom od tipičnega aranžerskega in harmonskega pristopa sodobnega popa, izstopa in odstopa od večine pop glasbenikov.

Odpiralni čas
Info točka je odprta eno uro pred dogodki v Avditoriju, Minoritski cerkvi in Sodnem stolpu.
Kje se nahajamo
Vojašniški trg 2, 2000 Maribor
Kontakt