Kontakt

Kakšno življenje!

Traja: 1 h 45 min
Giuseppe Battiston / Itailja, Slovenija / 2022 / 104'
Kakšno življenje film

Fausto Perbellini in Fausto Biasutti sta samotarja srednjih let, ki pričneta nenavadno prijateljstvo, ker si delita enako ime. S skupnim ciljem živeti skromno življenje na podeželju želita pobegniti pred rimskim vrvežem. Po preselitvi v podedovano hišo Biasuttijevih v furlanskih hribih se nespretno lotita kmetovanja, pri tem pa se skušata približati domačinom. Delujeta po motu: “Kar te ne ubije, te ojača”, vseskozi pa se učita iz svojih napak. Učita se poslušati naravo, ljubiti in graditi skupnost z drugimi. Končno prejmeta največjo od vseh nagrad: dar pravega prijateljstva. 

Giuseppe Battiston

Giuseppe je italijanski igralec in poslovnež iz Rosamonta. Od leta 1990 je nastopil v več kot 50 filmih, med drugim je prejel tri nagrade David di Donatello in dve “Silver Ribbons” nagradi (z več kot desetimi nominacijami). 

Po diplomi na Scuola d'Arte Drammatica Paolo Grassi v Milanu je začel cvetoče sodelovanje z režiserjem Silviem Soldinijem, s katerim je posnel 6 celovečernih filmov. V kinu si je pridobil simpatije občinstva z vlogo v filmu Kruh in tulipani, za katerega je prejel nagradi David di Donatello in Ciak d'Oro kot najboljši igralec v stranski vlogi. Giuseppe med drugim sodeluje z Robertom Benignijem, Cristino Comencini, Carlom Mazzacuratijem, Giannijem Zanasijem, Andreo Segrejem, Antoniom Padovanom in Matteom Oleottom. 


Organizacija in izvedba Kulturna četrt Minoriti, Lutkovno gledališče Maribor • partnerji pri programski selekciji Konzorcij Film in Maribor • program podpira Mestna občina Maribor.

Odpiralni čas
Info točka je odprta eno uro pred dogodki v Avditoriju, Minoritski cerkvi in Sodnem stolpu.
Kje se nahajamo
Vojašniški trg 2, 2000 Maribor
Kontakt