Kontakt

KATALENA

Traja: 1 H 15 min
Katalena

Katalena je nastopila v tako rekoč vsakem klubu, koncertni dvorani ali festivalskem odru v državi, pa tudi kar precej potovala, z nastopi v ZDA, Izraelu ter po večjem delu Evrope. Skupina, ki v originalni postavi nastopa že 22 let, se ne ustavlja, saj so nedavno izdali deveti album “Kužne pesmi”. Katalena navdih črpa iz zapuščine slovenskih ljudskih pesmi, ki jo prilagaja in izvaja v skladu s svojo lastno estetiko ter preferencami. Temeljna predpostavka njenega ustvarjanja je vera v brezčasnost tradicionalne glasbe, ki je po mnenju članov še vedno živa v mlajših generacijah dandanes – ne kot nek že davno izgubljen objekt, temveč kot vitalna tradicija. Katalena skuša to glasbeno dediščino poživiti z lastno svežo energijo, hkrati pa zavreči njene ideološke konotacije in omogočiti, da prevladajo njena igrivost ter nalezljivi ritmi.

“Prizorišče pod Hrastom na mariborskih Minoritih je prostor kamor se neznansko radi vračamo in kjer se počutimo zelo domače.”


Vesna Zornik, glavni vokal, spremljevalni vokali
Polona Janežič, klavir, klaviature, psalter, spremljevalni vokali
Boštjan Gombač, klarinet, saksofoni, krilovka, teremin, ukulela, kositrne piščali, fujara, pozavna, spremljevalni vokali
Tibor Mihelič Syed, bas kitara, gimbri, ukulela, Roland HPD 20, kitara, spremljevalni vokali
Boštjan Narat, kitara, bendžo, spremljevalni vokali
Robert Rebolj, bobni, tolkala


Dogodek poteka v organizaciji Zavoda KGB Maribor v sodelovanju z Lutkovnim gledališčem Maribor in Kulturno četrtjo Minoriti.

Odpiralni čas
Info točka je odprta eno uro pred dogodki v Avditoriju, Minoritski cerkvi in Sodnem stolpu.
Kje se nahajamo
Vojašniški trg 2, 2000 Maribor
Kontakt