Kontakt

Madžarski literarni spomeniki od Alp do Jadrana

Traja: 3 H
predstavitev knjige in Petőfijev natečaj ob dvestoletnici rojstva madžarskega narodnega pesnika
Madžarski literarni spomeniki od Alp do Jadrana

Knjigo »Madžarski literarni spomeniki od Alp do Jadrana« sta izdala Lisztov inštitut – Madžarski kulturni center Ljubljana in Lisztov inštitut – Madžarski kulturni center Zagreb, uredili pa študenti madžarskega lektorata Oddelka za primerjalno in splošno jezikoslovje Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani ter študenti Oddelka za hungaristiko Filozofske fakultete Univerze v Zagrebu. Zbornik bodo predstavili Gabriella Kiss, lektorica za madžarski jezik iz Zagreba, Tamás Kruzslicz, lektor za madžarski jezik iz Ljubljane, ter dr. Jutka Rudaš, predstojnica Oddelka za madžarski jezik in književnost Filozofske fakultete Univerze v Mariboru.

Po predstavitvi knjige bo potekalo igrivo tekmovanje ob 200-letnici rojstva Sándorja Petőfija, madžarskega narodnega pesnika in Prešernovega sodobnika. Na interaktiven način bomo spoznavali pesnikovo življenje in se med drugim spomnili tudi njegovega služenja vojaškega roka v Mariboru, med katerim so ga leta 1840 bolnega negovali v vojašnici, v stavbi katere je danes lutkovno gledališče.

Tričlanske ekipe, ki se bodo prijavile na samo tekmovanje, prejmejo tudi posebna darila presenečenja. Prijave bodo možne na licu mesta.


Dogodek poteka v organizaciji Oddelka za madžarski jezik in književnost Filozofske fakultete Unviverze v Mariboru in Madžarskega lektorata Univerze v Mariboru.

Odpiralni čas
Info točka je odprta eno uro pred dogodki v Avditoriju, Minoritski cerkvi in Sodnem stolpu.
Kje se nahajamo
Vojašniški trg 2, 2000 Maribor
Kontakt