Kontakt

Mala Kline: Memoria

Traja: 1 h
Premiera produkcije mednarodne mreže Pan-Adria
Memoria

Predstava o spominu in njegovi izgubi, je raziskovanje časa, saj se le ti, ki zaznavamo čas, spominjamo. Je raziskovanje imaginacije, saj je spomin nemogoč brez nje, naš spomin pa sta čas in izkušnja, ujeta v podobi. Je potop v vizionarsko zavest in reafirmacija izkušanja, iz katerega izhajamo in v katerega se vračamo.

Mala Kline

je performerka, koreografinja in pisateljica. Njeno umetniško in teoretično delo je vpeto v prakso sanjanja. Njen obsežen opus temelji na tehnikah sanjanja Saphire®, ki jih uporablja za odpiranje izvirnih prostorov občutenja in za generiranje podob, za katere so značilne pomenska pretočnost, kontradiktornost in atmosferska intenzivnost. S svojimi avtorskimi deli ustvarja edinstvene svetove, stkane skozi jezik našega sanjanja. Za koreografska dela je prejela vrsto večjih slovenskih nagrad, med drugim Zlata ptica (2005), Povodni mož (2005, 2013), nagrada Gibanice (2013, 2023) ter nagrad Ksenije Hribar za koreografijo (2013) in za teorijo (2021). Je avtorica dveh knjig Capfico: Writings from the Belly of the Whale pri založbi Capfico/Madrid in Gledališča potencialnosti: med etiko in politiko pri založbi Maska/Ljubljana. Leta 2018 je ustanovila zavod ELIAS 2069 – šolo, umetniški rezidenčni prostor, ekološko kmetijo in zdravilišče na prostem, ki se nahaja v neokrnjenem naravnem letovišču globoko v divjini južne Slovenije in je namenjen izobraževanju in ustvarjanju prek rabe tehnik sanjanja.


Koncept, koreografija, besedilo, izvedba Mala Kline • Scenografija, oblikovanje luči, kostumografija in fotografija Petra Veber • Glasba in zvočna kompozicija Kristijan Krajnčan • Video, video sinhronizacija in mapiranje Hana Vodeb • Brana besedila Robert M. Hayden • Izdelava scenografije Gašper Puntar • Tehnično vodstvo Hotimir Knific • Prevod Katja Kosi • Izvršna produkcija Ajda Kline • Produkcija ELIAS 2069 in Mercedes Klein Koprodukcija Zavod EN-KNAP (Kulturni center ŠpanskiBorci) iz Ljubljane, Slovensko narodno gledališče iz Nove Gorice, Moment iz Maribora, Hrvaški kulturni dom iz Reke, Zagrebško gledališče mladih (Zagrebški plesni centar) iz Zagreba, Mediteranski plesni center iz San. Vincenti, ArtistiAssociati iz Gorice, Alpe Adria Alliance.

V sodelovanju s Platformo sodobnega plesa, Zavod MOJA KREACIJA, Maribor Podpora Ministrstva za kulturo Slovenije, Mestne občine Ljubljana, Oddelka za kulturo Hvala Miru in Alenki Kline, Marku Jakše, Gašperju Puntarju in Matiji Zvezdanu Puntar Kline.

Vstopnina: 8 EUR / 5 EUR dijaki, študenti, samozaposleni v kulturi, upokojenci / 0 EUR brezposelni in invalidi

Vstopnice na voljo na spletnih straneh Moment ali eno uro pred dogodkom v Lutkovnem gledališču Maribor. Zbiramo tudi rezervacije na rezervacije@moment.si, rezervirane vstopnice prevzamete najpozneje 15 min pred predstavo.

Odpiralni čas
Info točka je odprta eno uro pred dogodki v Avditoriju, Minoritski cerkvi in Sodnem stolpu.
Kje se nahajamo
Vojašniški trg 2, 2000 Maribor
Kontakt