Kontakt

Mladi kolegi

Traja: 1 h
Festival Odmev poletja
Glasbeniki

Koncert v sodelovanju z izbranimi dijaki mariborskega Konservatorija

Eden od razvojnih ciljev našega društva je ustvarjanje priložnosti za izmenjavo mednarodnih izkušenj, pridobivanje novih znanj ter širjenje osebnih referenc preko sodelovanja v komornih skupinah z mednarodno priznanimi glasbeniki. 

V načinu združevanja glasbenikov, v katerem kot glasbeni vodja nastopa uveljavljen glasbenik, vidimo največjo vrednost našega delovanja. Med glasbenimi izvajalci velja nenapisano pravilo glede formiranja komornih zasedb: k sodelovanju povabi vedno bolj izkušene glasbenike, kot si sam. Pri projektu Mladi kolegi želimo to prenesti na mlado generacijo bodočih profesionalnih glasbenikov. Glasbenikova izvedba je vedno odvisna tudi od njegove reakcije na druge glasbenike. Če med njih vključimo vrhunske ustvarjalce, bo glasbenik pridobil neprecenljivo izkušnjo, ki jo s sodelovanjem s samimi glasbeniki iz istega okolja ne bi mogel pridobiti.

 Pri projektu Mladi kolegi v letu 2023 bodo trije mladi glasbeniki - dijakinji in dijak Konservatorija za glasbo in balet Maribor sodelovali z uveljavljenimi in v komorni igri izkušenimi glasbeniki.

 

Program

  • W. A. Mozart: Godalni kvartet št. 1 v G-duru, K. 80/73f 

  • L. van Beethoven: Sekstet v Es-duru, op.81b

  • W. A. Mozart: Ein musikalischer Spaß, KV 522

 

Glasbeniki

Veronika Vilar Brecelj violina

Živa Jurič violina

Roberto Papi viola

Nuša Hlade violončelo

Sarah Akif rog

Srečko Korošec rog


Med 25. in 29. avgustom 2023 Društvo za komorno glasbo Amadeus pripravlja tretjo edicijo festivala komorne glasbe Odmev poletja. V čudoviti Kulturni četrti Minoriti se bo odvilo šest koncertov komorne glasbe s programom od klasicizma do 20. stoletja. Med izvajalci pozdravljamo Godalni kvartet kolektiva Carpe artem, Trobilni kvintet Amadeus, Duo Claripiano in violinistko Irino Kevorkovo, pianistko Tjašo Šulc Dejanović, izbrane dijake Konservatorija za glasbo in balet Maribor in trio Sabine Cvilak, Aljaža Farasina in Aleksandre Naumovski Potisk. 

Vstopnice za Odmev poletja je možno kupiti tudi v paketu.

Odpiralni čas
Info točka je odprta eno uro pred dogodki v Avditoriju, Minoritski cerkvi in Sodnem stolpu.
Kje se nahajamo
Vojašniški trg 2, 2000 Maribor
Kontakt