Kontakt

Nagrajena madžarska proza v slovenščini

Traja: 1.5 h
Prevodna razprava
Prevodni pranger

Sklepni večer četrte edicije festivala Prevodni Pranger nas bo odpeljal na obisk še ene velike literature, ki je soseda slovenske književnosti. Razprava bo tekla o dveh izvrstnih in nagrajenih madžarskih romanih, Vrata Magde Szabó (eBesede, 2021) in Okraj Sinistra Ádáma Bodorja (Modrijan, EUroman, 2008), ki bi širšemu slovenskemu bralstvu ostala nedostopna brez prevajalskega napora Gabrielle Gaál. Njeno delo je za razpravo izbrala selektorica večera dr. Jutka Rudaš, na odru pa se ji bo pridružil še diskutant dr. Mladen Pavičić, s katerim bosta na podlagi izbranih primerov iz izvirnika ter prevoda reflektirala prevajalske zagonetke in izbrane pristope. Zbrano občinstvo bo z uvodnim nagovorom pozdravila tudi direktorica Lisztovega inštituta Bíborka Molnár-Gábor. Večer in s tem festival pa bomo sklenili še z okusnim madžarskim vinom.

 Iz Ljubljane in Celja bo na voljo brezplačni prevoz. Prijave na prevodni.pranger@pranger.si.

 Na priložnostni stojnici bo možen nakup knjig, izbranih za festivalske razprave.

 Vstopnice za Prevodni Pranger so na voljo v spletni prodaji in na blagajni Lutkovnega gledališča po 5 € (za študente in upokojence 4 €). Brezposelne osebe imajo s potrdilom brezplačen vstop. Izkupiček od prodaje bomo namenili prevodni dejavnosti.

Več na http://pranger.si/prevodni-pranger/.

Prevodni Pranger pripravlja KUD Pranger s podporo Mestne občine Maribor in Javne agencije za knjigo Republike Slovenije, s partnerji: Lutkovno gledališče Maribor, Oddelek za prevodoslovje Filozofske fakultete Univerze v Mariboru, Mariborska knjižnica, Dve luni, zavod za poetizacijo sveta, Italijanski kulturni inštitut (Istituto Italiano di Cultura di Lubiana).

Pokrovitelj dogodka je Lisztov inštitut - Madžarski kulturni center (Liszt Intézet - Magyar Kulturális Központ Ljubljana).

Festival je del programa bralne kulture, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije.

Odpiralni čas
Info točka je odprta eno uro pred dogodki v Avditoriju, Minoritski cerkvi in Sodnem stolpu.
Kje se nahajamo
Vojašniški trg 2, 2000 Maribor
Kontakt