Kontakt

O pravljicah in mravljicah z Anjo Štefan

Traja: 1 H 15 MIN
Anja Štefan

Anja Štefan pesnica, pravljičarka, raziskovalka slovenskega pripovednega izročila in prejemnica številnih nagrad, med njimi nagrade Prešernovega sklada, Levstikove nagrade, nagrade Kristine Brenkove, večernice in zlatih hrušk za kakovostno mladinsko literaturo, je znana po ritmičnih, humornih in bistroumnih zgodbah ter pesmih za otroke. Udeleženci letošnjega Mednarodnega prevajalskega seminarja slovenske književnosti se bodo ukvarjali s prevodom zgodbic iz knjige Štiri črne mravljice. Od jutra do jutra, v kateri je avtorica svoje ustvarjalne moči združila z vrhunskim ilustratorjem in striparjem Tomažem Lavričem. Anja Štefan je tudi pomembna začetnica pripovedovalskega gibanja v Sloveniji, za sabo ima več kot tisoč javnih pripovedovalskih nastopov, tako za odrasle kot za otroke. Je tudi ustanoviteljica slovenskega pripovedovalskega festivala Pravljice danes, kot raziskovalka pa sodeluje z Inštitutom za slovensko narodopisje in ureja zbirko slovenskih pripovedi.

O pravljicah, mravljicah in drugih živalih, ki naseljujejo njena dela, o pisanju za otroke in raziskovanju ter pripovedovanju zgodb bo avtorica spregovorila v portretnem pogovoru z literarno kritičarko, novinarko in urednico Petro Vidali.


Literarni večer poteka v sodelovanju s Kulturno četrtjo Minoriti in Lutkovnim gledališčem Maribor.
Operacijo »Slovenija, osrednja gostja mednarodnega knjižnega sejma v Frankfurtu – model trajnega uveljavljanja slovenske literarne ustvarjalnosti v tujini« sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.
Lokalni gostitelj prevajalskega seminarja je Mladinski kulturni center Maribor.

Odpiralni čas
Info točka je odprta eno uro pred dogodki v Avditoriju, Minoritski cerkvi in Sodnem stolpu.
Kje se nahajamo
Vojašniški trg 2, 2000 Maribor
Kontakt