Kontakt

Odprtje Festivala Enimation

Enimation Festival

ENIMATION festival je mednarodni festival otroškega in mladinskega filma, ki ga organizira Društvo za razvoj filmske kulture. ENIMATON omogoča otrokom in mladim, da se njihovi filmi predstavijo širši javnosti na velikem platnu. Omogoča izmenjavo idej in znanj s področja filma, mreženje ter možnost sodelovanja v mednarodnem polju.

V tekmovalnem programu prikazujemo najboljše filme otrok in mladih z vsega sveta v treh starostnih kategorijah:

  • MINI filmarji, do 10 let,

  • MIDI filmarji, od 11 do 14 let in

  • MAXI filmarji, od 15 do 19 let.

 

Festival prikazuje animirane, igrane, dokumentarne in eksperimentalne filme. Obsega tekmovalni in netekmovalni filmski program ter različne delavnice in druge vzgojno-izobraževalne vsebine, ki dopolnjujejo projekcije. Na festival so posebej vabljene šolske skupine, saj festival omogoča otrokom in mladi ogled izbranih filmov sovrstnikov iz vsega sveta.

 

Izmed vseh filmov tekmovalnega programa tričlanska mednarodna žirija izbere po enega najboljšega iz vsake kategorije in skupnega zmagovalca, ki prejme glavno nagrado.

 

Začetki ENIMATION festivala (prej festival Mali slon) segajo v leto 2011. Kot majhen festival je svoje prve korake delal ob pomoči festivala Animateka, ki je takrat gostoval v mariborskem kinu Udarnik. Od leta 2014 je član mednarodne mreže Youth Cinema Network. – YCN). Festival je od leta 2015 podprt s strani Mestne občine Maribor. Velik doprinos festivalu je posebna delavnice prevajanja in podnaslavljanja filmov za študente v sodelovanju s Filozofsko fakulteto Univerze v Mariboru, ki jo vodi Robert Petrovič in lekt. dr. Melita Koletnik.

Odpiralni čas
Info točka je odprta eno uro pred dogodki v Avditoriju, Minoritski cerkvi in Sodnem stolpu.
Kje se nahajamo
Vojašniški trg 2, 2000 Maribor
Kontakt