Kontakt

Predfilm: Po Sylvijino / Way of Sylvie

Traja: 12 min
Po izboru Feminističnega filmskega festivala Fefi
Slyvia

Verica Pospíšilová Kordić, Češka, 12 min, 2020, produkcija: FAMU

Pravijo, da so ženske večopravilne in Sylvie to gotovo je. Kako ji uspe? In - ji sploh uspe?

Sylviejino življenje utripa v ritmu odgovornosti. Učinkovita je, brezhibna, čudovita in utrujena. Ko se zgodi majhna nesreča, se vse spremeni … Ali pač?

Film se ukvarja s težavami družbe, ki zahteva in hvali maksimalno uspešnost v vseh vidikih življenja. To lahko opazujemo zlasti pri ženskah, ki morajo – poleg tega, da morajo delati enako kot moški – skrbeti za svoje družine in gospodinjstva; in ob tem še dobro izgledati. Ženske naj bi posedovale neskončno energijo, občutek za logistiko in širši pogled na stvari v vsem, kar počnejo. Ali lahko zadostijo tem pričakovanjem in ali bi sploh morale?


scenarij Verica Pospíšilová Kordić montaža Matěj Pospíšil glasba Filip Nebřenský zasedba Filip Nebřenský, Paulina Kinga Dobosz, Matěj Pospíšil, Andělka Brixiová, Felix Šrámek


O režiserki

Verica Pospíšilová Kordić se je rodila leta 1981 na Hrvaškem in se preselila na Češko, da bi študirala animacijo. Med ustvarjanjem filma Po Sylvijino na FAMU je zgodba skoraj postala samoizpolnjujoča prerokba, saj je tudi sama postala mati, a na srečo – za razliko od Sylvie – tudi žena ljubečega in podpirajočega moža.


Organizacija in izvedba Kulturna četrt Minoriti, Lutkovno gledališče Maribor • programska selekcija Konzorcij Film in Maribor • program financira Mestna občina Maribor.

Odpiralni čas
Info točka je odprta eno uro pred dogodki v Avditoriju, Minoritski cerkvi in Sodnem stolpu.
Kje se nahajamo
Vojašniški trg 2, 2000 Maribor
Kontakt