Kontakt

Pošvedrani klavir in pogovor s filmsko ekipo

Traja: 1 h 30 min
Miha Vipotnik / Slovenija / 2022 / 86' / slovenščina
Pošvedrani piano

Pošvedrani klavir je filmsko glasbena povest, ki s pomočjo dokumentarno igranih in animiranih filmskih delov pripoveduje zgodbo o starem zapuščenem klavirju Bösendorfer model 225 v studiu radia Slovenija. 

Izhodišča za zgodbe v filmu o klavirju so resnična, zgodovinsko utemeljena iz pisnih izročil in dokumentov. Dopolnjena so z izjavami in sklicevanjem na dve slovenski literarni predlogi. Pripovedna vez med vsem tem pa je plod domišljij in ustvarjalnega zanosa avtorjev.  

Po projekciji sledi pogovor s filmsko ekipo. Z nami bodo Miha Vipotnik (režija in scenarij), Ciril Horjak (avtor stripa in igralec / nastopajoči), Kristina Čudina (asistentka režije).


režija Miha Vipotnik scenarij Miha Vipotnik fotografija Rado Likon glasba Gregor Strniša, Bojan Adamič, Vojko Sfiligoj montaža Miha Vipotnik, Šarka Likon, Tony Keyrouz, Katka Šedlbauer avtor stripa Ciril Horjak animacija Ciril Horjak, Ana Čigon, Tone Mlakar zvok Julij Zornik scenografija Mateja Medvedič kostumografija Tanja Birgmajer maska Anja Godina

igrajo/nastopajo Ciril Horjak, Janez Škof, Saša Pavček, Gregor Strniša, Manfred Lukas-Luderer, Anja Drnovšek, Igor Štamulak, Matija Milčinski produkcija Igor Pediček (Casablanca)

koprodukcija RTV Slovenija finančna podpora Slovenski filmski center distribucija Casablanca

festivali, nagrade Festival slovenskega filma (vesna za izvirno glasbo, nagrada Društva slovenskih filmskih publicistov in publicistk za najboljši slovenski celovečerni film v tekmovalnem programu)


Predfilm
Noj mi je povedal, da svet ni resničen, in mislim, da mu verjamem /
Ostrich Told Me the World Is Fake and I Think I Believe It
Lachlan Pendragon (Griffith Film School), 2021, Avstralija, 11'18''

Ko se mladi uslužbenec za telefonsko prodajo sreča s skrivnostnim
govorečim nojem, izve, da je vesolje stop animacija.


Organizacija in izvedba Kulturna četrt Minoriti, Lutkovno gledališče Maribor • programska selekcija Konzorcij Film in Maribor • program financira Mestna občina Maribor.

Odpiralni čas
Info točka je odprta eno uro pred dogodki v Avditoriju, Minoritski cerkvi in Sodnem stolpu.
Kje se nahajamo
Vojašniški trg 2, 2000 Maribor
Kontakt