Kontakt

Primeri inšpektorja Vrenka: Nevidni človek

Traja: 2 h
2. sezona, 1. del
Inšpektor Vrenko

Jesenski sklop Filmske nedelje in sobote v Lutkovnem zaključujemo s predpremiero prvega dela nove sezone slovenske televizijske kriminalistične serije Primeri inšpektorja Vrenka, z naslovom Nevidni človek. Serija je posneta po romanih Mariborčana Avgusta Demšarja in se pretežno dogaja v Mariboru, zato prepremierno projekcijo ponujamo prav mariborskemu občinstvu.

Na dan predpremiere, 4. decembra, bo projekciji sledil pogovor z ekipo.

Ekipa

Režiserja nadaljevanke sta Slobodan Maksimović in Boris Jurjaševič. Avtorsko jedro poleg njiju sestavljajo še direktor fotografije Vladan G. Janković, scenografka Mateja Medvedić, kostumografka Katarina Šavs, oblikovalka maske Lija Ivančič in montažer Jurij Moškon.

Kriminalističnima inšpektorjema Dariju Vargi (Vrenko) in Lotosu Šparovcu (Brajdič) se je v novi sezoni pridružil nov pomočnik – Lovro Zafred (Krajnc).

Sinopsis

V Mariboru potekajo zadnje priprave na kongres na temo ekologije, ki ga organizira ambiciozna direktorica Inštituta Ema Žnidaršič (Pia Zemljič). Poseben gost je mednarodno uveljavljeni strokovnjak, zamejski Slovenec Peter Divjak (Uroš Fürst). Čeprav je bil izlet kongresnikov na Pohorje, ki je potekal pod vodstvom Emine sodelavke Marte Jenko (Nina Ivanišin), na prvi pogled uspešen, pa na jutro velikega dogodka Drava naplavi truplo gostujočega kongresnika, uglednega znanstvenika Divjaka. Ko preiskave pokažejo, da je Divjak umrl nasilne smrti, se inšpektor Martin Vrenko (Dario Varga) z novim sodelavcem Tadejem Krajncem (Lovro Zafred) poda v iskanje storilca.

Velik del prizorov je posnet v Mariboru, v Vetrinjskem dvoru in na Lentu, like pa so poleg že znanih obrazov – Darija Varge, Lotosa Šparovca, Katarine Čas, Janeza Hočevarja Rifleta uprizorili znani igralci Pia Zemljič, Nina Ivanišin, Uroš Fürst in Peter Boštjančič. 

Prva sezona nadaljevanke, ki je bila na Televiziji Slovenija predvajana leta 2021, je rušila rekorde v gledanosti in je postala najbolje gledana igrana serija na TV Slovenija v tem tisočletju. Drugo sezono Primerov inšpektorja Vrenka si bodo gledalci na ekranih TVS lahko premierno ogledali v začetku leta 2023.

Odpiralni čas
Info točka je odprta eno uro pred dogodki v Avditoriju, Minoritski cerkvi in Sodnem stolpu.
Kje se nahajamo
Vojašniški trg 2, 2000 Maribor
Kontakt