Kontakt

RESNIČNA ČAROVNIJA

Traja: 1 H 30 MIN
6. Mednarodni festival neodvisnih uprizoritvenih umetnosti PRESTOPI
Real Magic

Tri kure na odru so kot tri brezglave Triglave Slovenije, ki ne najdejo skupnega jezika. Poskušajo. Poskušajo zelo. Poskušajo do konca in čez, a jim ne uspeva. One tega še ne vedo, ampak to je predstava, narejena za Slovenijo. To je predstava o absurdnem nerazumevanju, prizadevanju in komičnem ponavljanju. To je predstava, v kateri Richard Lowdon, Claire Marshall in Jerry Killick vztrajno dokazujejo vrhunskost svoje igre. Igre na odru, igre v mislih, igre v svetu. Njena resnična čarovnija je, da nas spomni na resnično čarovnijo gledališča in na to, da je nekaj redko takšno, kot se zdi. Da je hudič v detajlih. Da je preprostost najbolj zakomplicirana. Da je biti človek v svojem bistvu skrajno zanimivo.

Po predstavi sledi pogovor z ustvarjalci.

V sodelovanju s 58. Festivalom Borštnikovo srečanje.


O avtorjih
Forced Entertainment je skupina šestih posameznikov, ki pooseblja kolektivnost v ustvarjanju. Ustvarili so nekaj najbolj vznemirljivih in odmevnih gledaliških predstav zadnjih desetletij in veljajo za tiste, ki so na novo izumili gledališče. Njihove podstave so angažirano-politične in osebne. So tako zelo njihove, a so istočasno tako zelo naše.

Idejna zasnova: FE

Režija: Tim Etchells

Avtorji in nastopajoči: Jerry Killick, Richard Lowdon in Claire Marshall

V sodelovanju z: Robin Arthur in Cathy Naden

Oblikovanje svetlobe: Jim Harrison

Vizualna podoba: Richard Lowdon

Produkcija: Jim Harrison

Oblikovanje zvoka: Greg Akenhurst in Doug Currie

Asistentka: Anna Krauss

Glasbena elektronika in obdelava zvoka: John Avery, Tim Etchells in Aisha Orazbayeva

Partnerji: PACT Zollverein Essen, HAU Hebbel Am Ufer Berlin, Künsterlhaus Moustonturm Frankfurt, Tanzquartier Wien Vienna, ACCA Attenborough Centre for the Creative Arts, University of Sussex and the Spalding Gray Consortium – On the Boards Seattle, PS122 NYC, Walker Art Center Minneapolis and Warhol Museum Pittsburgh

Odpiralni čas
Info točka je odprta eno uro pred dogodki v Avditoriju, Minoritski cerkvi in Sodnem stolpu.
Kje se nahajamo
Vojašniški trg 2, 2000 Maribor
Kontakt