Kontakt

Rojstvo sončnega kralja

Traja: 1 h
Potujoče vilinsko doživetje - sprehod od Vetrinjskega dvora do Avditorija
Sončni kralj

Praznovanje zimskega solsticija v soju luči in razkrivanju skrivnosti. Paša za oči, ušesa, nos in srca.

Zimski solsticij nosi v svojem srcu dobro in veliko skrivnost. Opremljeni z lučkami v rokah in v očeh se odpravimo na vilinsko dogodivščino po mestu, ki je včasih prav zares čarobno. Pospremimo vile na praznovanje rojstva Sončnega kralja do starega hrasta v deželo Minoritsko, pojmo, vriskajmo, raziskujmo skrite kotičke. Doživimo radost življenja skupaj, zadišimo in zasvetimo v novo – ter pomagajmo Soncu, da bo začelo podaljševati dan.

​​Zimski solsticij je tisti dan v letu, ko je noč najdaljša in dan najkrajši. Sonce se pojavi nizko na nebu in nam podarja najmanj svetlobe – nato pa se dnevi začnejo daljšati. Za naše prednike je ta prelomen dan veljal kot edino pravo in naravno novo leto.

Vilinske svetilke, s katerimi bomo pozdravili Sončnega kralja lahko izdelamo tudi sami, doma; vilinke in vilinci smo vam v ta namen pripravili kratka navodila, da bo delo lažje za vse, starše in otroke. 
Se vidimo! 


◊ Živa Petrič, Alja Krofl, Katarina Jenšterle, Ines Šimunič, Vjera Šestan, Ana Škreblin, Neva Vrba, Manja Jerič, Vojka Miklavc, Urška Košica, Društvo Hupa Brajdič, Zavod MARS Maribor

 

Odpiralni čas
Info točka je odprta eno uro pred dogodki v Avditoriju, Minoritski cerkvi in Sodnem stolpu.
Kje se nahajamo
Vojašniški trg 2, 2000 Maribor
Kontakt