Kontakt

Samo ljubezen

Traja: 1,5 h
Večer resničnih zgodb o premagovanju sovraštva, nasilja in neenakosti
Samo ljubezen

V zadnjih nekaj letih se je v Sloveniji, predvsem na spletu, močno razširil pojav sovražnega govora. Poleg podpihovanja sovraštva s strani predstavnikov politike, ki so v času epidemije targetirali posameznike, aktivistične skupine, nevladne organizacije in tujce so se k čedalje večji agresiji zatekali tudi navadni državljani.

V Inštitutu 8. marec so se zato odločili, da se bodo v prihodnjem mesecu osredotočali na spopadanje s sovraštvom in nasiljem ter zastavili smernice za pozitivno komuniciranje proti le-tem.

Z nami bodo Ivana Djilas, Ela Porić, Aljoša Harlamov, Ana Vipotnik, Marin Medak, Dalanda Diallo, Tomaž Mihelič, Ilinka Todorovski, Damir Mazrek, Peymana Assad, in Nika Kovač. Dogodek povezuje Domen Valič.

Na dogodku boste imeli priložnost podpisati tudi pristopno izjavo k novoustanovljeni medmrežni akcijski skupini Samo Ljubezen, ki se bo borila z sovražnim, nasilnim govorom na spletu. Preko usklajenih akcij, bomo s pozitivnimi sporočili, poplavili negativne komentarje, ki so v porastu na različnih socialnih omrežjih. Žrtve spletnih groženj, ustrahovanj in žalitev se po večini v takih primerih počutijo same. Mi jim bomo z izkazano podporo pokazali, da nikakor ni tako. Da niso sami. 

Odpiralni čas
Info točka je odprta eno uro pred dogodki v Avditoriju, Minoritski cerkvi in Sodnem stolpu.
Kje se nahajamo
Vojašniški trg 2, 2000 Maribor
Kontakt