Kontakt

SBC pri vas

Traja: 2 H 30 MIN
Sodni stolp

SBC – Klub slovenskih podjetnikov bo v sredo, 17. maja 2023, z dogodkom »SBC pri vas« gostoval v Mariboru.

Predsednik Joc Pečečnik in člani upravnega odbora kluba SBC, ki združuje lastnike najuspešnejših slovenskih podjetij, se bodo srečali z župani Podravske regije, ključnimi podjetniki, prosvetnimi delavci, predstavniki podpornega gospodarskega okolja in drugimi vidnejšimi osebami iz lokalnega okolja. 

Sogovorniki bodo spregovorili o ključnih temah, ki so pomembne za policentrični razvoj lokalnega okolja, spodbujanje podjetništva ter prispevka k napredku družbe in zagotavljanju blaginje. 

PROGRAM

 • Uvodni nagovor gostitelja, g. Saša Arsenovič, župan, MO Maribor 

 • Kratka predstavitev SBC – Kluba slovenskih podjetnikov, g. Joc Pečečnik, predsednik SBC 

 • Okrogla miza: Skupno nastopanje članov SBC in občin za razvoj boljšega podjetniškega okolja: 

  • dobre prakse povezovanja med podjetniki in lokalnimi skupnostmi (npr. kako pritegniti podjetnike v lokalne podjetniške cone), 

  • izzivi podjetnikov v lokalnih okoljih, 

  • privabljanje mladih v lokalna okolja, 

  • decentralizacija Slovenije. 

 • Podpisovanje Pisem o nameri (partnerstvo med občinami in SBC) 

 • Druženje in zaključek

Za še boljšo prihodnost Slovenije smo soodgovorni vsi, ki živimo v tej naši lepi deželi. Pomembno vlogo pri tem imajo podjetniki in vsi, ki sooblikujejo lokalne skupnosti. Zato je prav, da vsi našteti stopijo skupaj, izmenjajo izkušnje vsak s svojega področja in najdejo pravo pot za nadaljnji razvoj in blaginjo družbe. 


O SBC – Klubu slovenskih podjetnikov 

SBC – Klub slovenskih podjetnikov združuje 400 vrhunskih podjetnikov, inovatorjev in vizionarjev, ki so lastne ideje in znanje pretvorili v uspešne poslovne zgodbe. Kot močni izvozniki, nosilci napredka in razvoja, sodelujejo z največjimi svetovnimi znamkami, soustvarjajo rešitve prihodnosti, ki so trajnostne, okoljsko nevtralne, ustvarjene za blaginjo ljudi ter ožje in širše skupnosti. Predsednik kluba je Joc Pečečnik (skupina Elektronček), podpredsednika pa sta Igor Akrapovič (Akrapovič) in Jure Knez (Dewesoft). 

Odpiralni čas
Info točka je odprta eno uro pred dogodki v Avditoriju, Minoritski cerkvi in Sodnem stolpu.
Kje se nahajamo
Vojašniški trg 2, 2000 Maribor
Kontakt