Kontakt

DOKUDOC: Škatla in Melania

Traja: 1 h 20'
Mednarodni festival dokumentarnega filma DOKUDOC
Statue

ŠKATLA

MARIBORSKA PREMIERA

2023, 22', Slovenija

Rezija: Tomaz Pavkovic

(zmagovalni film programa FeKK SLO 2023)

Sestdeseta in sedemdeseta leta 20. stoletja v nasi nekdanji drzavi, v drzavi, ki to ni vec bila. Mlada druzina se preseli iz ruralnega okolja v majhno slovensko mesto, kjer se gradijo tovarne in je potreba po delovni sili vedno vecja. Brata odrascata v majavem, a carobnem vmesnem prostoru, prepojenem z vsakdanjimi ritmi skupnosti, prepojenimi z ideologijo casa. Nato se zgodi: nenaden spekter filma; misticnost casa samega.


MELANIA

SVETOVNA PREDPREMIERA

2023, 50', Slovenija

Rezija: Jurij Gruden

Melania Trump je ena najbolj kontroverznih ameriskih prvih dam. Rojena v Sloveniji, v casu socializma, je dala vlogi ameriske prve dame nov pecat. S svojo skrivnostnostjo in nezainteresiranostjo za medijski pomp medije neustavljivo privlaci. Z bogatim video arhivom iz njene mladosti ter skozi zgodbe ljudi, ki jo osebno poznajo in spremljajo njeno pot, sestavimo koscke mozaika njene osebnosti. Spoznamo jo kot lepotico, ki si s svojo delavnostjo in osredotocenostjo na cilje, odpira vrata v svet.


Vstopnina za sklop obeh projekcij (SKATLA in MELANIA): 5 EUR

Festival DOKUDOC so podprli: Narodni dom Maribor, Vetrinjski dvor, Lutkovno gledalisce Maribor, Mladinski kulturni center Maribor, Hostel Pekarna, Drustvo slovenskih reziserjev in reziserk, Fim in Maribor ter stevilni posamezniki ❤️

Odpiralni čas
Info točka je odprta eno uro pred dogodki v Avditoriju, Minoritski cerkvi in Sodnem stolpu.
Kje se nahajamo
Vojašniški trg 2, 2000 Maribor
Kontakt