Kontakt

The TIGER LILLIES

Traja: 1 H
lilies

Angleška eksperimentalna glasbena skupina Tiger Lilies je bila ustanovljena v Londonu leta 1989. Skozi desetletja njihov nastop ostaja ena najbolj edinstvenih in izvirnih stvari, ki jih lahko vidite. Martyn Jacques, frontman skupine, tekstopisec in ustanovitelj, je večino svojih dvajsetih let preživel v stanovanju nad bordelom in skozi okno opazoval vrvež nizkotnega življenja v Sohu. Dobrih deset let je potreboval, da je ta čudni svet spremenil v umetnost, ob tem pa se je izobraževal kot pevec in tekstopisec. Leta 1989 je dobil svojo prvo harmoniko in kmalu zatem so nastali The Tiger Lillies.

Znani so po svojih nastopih v gledališčih po vsem svetu, kjer združujejo svojo glasbo z elementi gledališča, pantomime in kabareta. Njihov nastop je pravo vizualno in zvočno doživetje, ki občinstvu ponuja edinstveno izkušnjo. Besedila so temačna, bizarna, satirična in groteskna, pogosto pa obravnavajo tudi teme, kot so smrt, spolnost in nasilje.

Martyn Jacques je karizma. Preriva se med svojim klavirjem in harmoniko kot človek, ki ga bremeni nadnaravni strah, pa vendar je njegov glas kot staljen slap. Izvedba je v celoti brezhibna. Fenomenalno.

The Guardian

VSTOPNICE
Mojekarte.si (splet, Petrol, Mol, Pošta ...)
Predprodaja tribuna 25,00€ / parter 30,00€
Na dan koncerta tribuna 30,00€ / parter 35,00€


Organizator Društvo IndiJanez
Koprodukcija Lutkovno gledališče Maribor, Kulturna četrt Minoriti
Sofinancira Mestna občina Maribor v okviru programa PEKART

Dogodek poteka v okviru kulturnega programa PEKART, ki se izvaja kot preplet interdisciplinarnih kulturnih dejavnosti na širšem območju MOM ter zajema podprograme glasbene, uprizoritvene in likovne umetnosti, katerih namen je posredovanje dobrin na različnih kulturno-umetniških področjih in dopolnjevanje programske ponudbe.


Prireditev bo speljana v vsakem vremenu. Ker želimo vsem obiskovalcem omogočiti prijetno spremljanje dogodka in dobro vidljivost na oder, odpiranje dežnikov na prizorišču ni dovoljeno. Svetujemo vremenu primerno obutev in oblačila.

Odpiralni čas
Info točka je odprta eno uro pred dogodki v Avditoriju, Minoritski cerkvi in Sodnem stolpu.
Kje se nahajamo
Vojašniški trg 2, 2000 Maribor
Kontakt