Kontakt

Vidkova srajčica

Vidkova srajčica


Levstikov Videk v izvedbi gledališča Fru-Fru je predstava, namenjena najmlajšim, ne le po vsebini, ampak tudi po likovni podobi, polni mehkih form, toplih materialov in živih barv, ki se v posebnem, počasnem ritmu predstave prepletajo z glasovi ritmiziranih in petih besed in drobnih instrumentov.
Levstikov Videk brez srajčice to pot ni socialna zgodba o revščini. Prav tako ni v ospredju didaktična pripoved o tem, kako nastajajo oblačila. Je sanjsko potovanje malega Vidka po domačem dvorišču. Sanje prinesejo zanimiva srečanja z znanimi živalmi in – novo srajčico. Njej se čudi celo mama. Ona se čudi vsem čudnim stvarem, tudi darilom dedka Mraza in Zobne miške. Pa se zdi, da ima ona z njimi nek poseben dogovor. Je tako tudi to pot?

Predstava je bila uvrščena v tekmovalni program 7. Bienala lutkovnih ustvarjalcev, Maribor 2013, kjer je prejela posebno nagrado za izvedbo scenske glasbe.
Utemeljitev nagrade:
Z neposredno inštrumentalno spremljavo glasbenik natančno melodično in zvesto sledi, nadgrajuje in dopolnjuje vse, česar ne povesta slika in beseda: česar ne zmorejo nitke, zmorejo strune; česar ne zmoreta tkanje in polstenje, zmoreta šumenje in šelestenje.

Predstava je bila uvrščena v program festivala 24. Poletni lutkovni pristan, Maribor 2013, kjer je prejela Grand prix – 25 zvezdic otroške žirije

Predstava je bila uvrščena v program 6. festivala Bobri, Ljubljana 2014

Odpiralni čas
Info točka je odprta eno uro pred dogodki v Avditoriju, Minoritski cerkvi in Sodnem stolpu.
Kje se nahajamo
Vojašniški trg 2, 2000 Maribor
Kontakt