Kontakt

FILM

Film v Minoritih
Film v Minoritih
Strokovno zasnovan program

Nekdanje "Filmske nedelje (in sobote) v Lutkovnem" smo preimenovali v Film v Minoritih, tako pa izpolnjujemo vlogo mestnega kina in nudimo kakovostno, nekomercialno filmsko ponudbo za vse generacije, temu pa se pridružujejo filmsko-vzgojni in izobraževalni programi.

Minoriti
Programska raznolikost filmskih vsebin.

Film v Minoritih je namenjem ljubiteljem gibljivih podob: Velika dvorana Lutkovnega gledališča Maribor postane kino, kjer je na ogled kvalitetna filmska selekcija nagrajenih, prepoznavnih, slovenskih in mednarodnih avtorskih naslovov. 

Program pripravljamo v sodelovanju s konzorcijem Film in Maribor, ki ga sestavljajo Društvo za razvoj avdiovizualne kulture in medkulturnega dialoga Mitra, Društvo za razvoj filmske kulture, Film Factory, Pekarna Magdalenske mreže in Zavod MARS Maribor. Konzorcij, iniciator ponovne vzpostavitve programa mestnega kina, je pretekle sezone poskrbel za programsko kuriranje in izvedbo strokovnih pogovorov s filmskimi ustvarjalci. 

Filmske večere omogoča Mestna občina Maribor.

film vesna
Spodbujanje filmske vzgoje občinstva

Film v Minoritih se posveča kvalitetnemu avtorskemu filmu in vzpostavlja programsko raznolikost filmskih vsebin, ki primarno niso ustvarjene za razvedrilo. Spodbuja filmsko vzgojo občinstva v lokalnem okolju, ponuja prostor kuriranemu filmskemu programu in spremljevalnim vsebinam - kot so pogovori z avtorji, filmske delavnice in dialog o filmu ter posledično predstavlja žarišče filma v mestu.

Vsebuje različne zvrsti ter dolžine filmov, saj sledi popularizaciji filmske kulture s ciljem rednega obiskovanja kina in je zastavljen v skladu s poslanstvom evropske mreže kinematografov Europa Cinemas, katere glavne točke delovanja so privabljanje raznolikih občinstev v kina s poudarkom na mladih občinstvih, podpora evropskemu filmu, izmenjava na nacionalni in evropski ravni, ohranjanje in bogatenje filmske dediščine.

Filmi za sladokusce

Film v Minoritih: Telo
1 h 31 min
dec. 30 / sob.
18:00
Odpiralni čas
Blagajna LGM je odprta od torka do petka med 10. in 13. uro, v soboto med 9. in 13. uro ter uro pred predstavo. Info točka Minoriti je odprta uro pred dogodki v Avditoriju, Sodnem stolpu in Minoritski cerkvi.
Kje se nahajamo
Vojašniški trg 2, 2000 Maribor
Kontakt