Kontakt

FILM

Minoriti
Programska raznolikost filmskih vsebin.

Pri nas se spletejo tudi animirane podobe: sodelujemo s festivali Stoptrik, Dokudoc in Enimation, v sodelovanju z Društvom za razvoj filmske kulture pa izoblikujemo program Letnega kina. V hladnejših letnih časih film spustimo na platno Velike dvorane LGM - program Filmskih sobot in nedelj pripravi konzorcij FIlm in Maribor.

Letni kino MInoriti
Filmske sobote in nedelje
Strokovno zasnovan program

Filmske sobote in nedelje v Lutkovnem je filmski program, ki ga strokovno zasnuje ter organizira konzorcij nevladnih organizacij, ki v mestu Maribor delujejo na področju filma. S priznanimi projekti in festivali, kot so Stoptrik, Dokudoc, Letni kino Minoriti, Enimation, Projektor, konzorcij Film in Maribor tvori ekipo posameznikov, ki združujejo izkušnje na področju prikazovanja, izobraževanja in produkcije filmov. 

Filmske sobote in nedelje v Lutkovnem izpolnjujejo nalogo mestnega kina in nudijo kakovostno, nekomercialno filmsko ponudbo za vse generacije,temu pa se pridružujejo filmsko-vzgojni in izobraževalni programi.

film vesna
Spodbujanje filmske vzgoje občinstva

Program se posveča kvalitetnemu avtorskemu filmu in vzpostavlja programsko raznolikost filmskih vsebin, ki niso primarno ustvarjene za razvedrilo. Prav tako izvaja in spodbuja filmsko vzgojo občinstva v lokalnem okolju. Ponuja kuriran filmski program in spremljevalne vsebine kot so pogovori z avtorji, filmske delavnice in dialog o filmu, predvsem pa predstavlja osrednji prostor za film v mestu. 

Jesenski program se celostno približuje ideji programa mestnega kina. Vsebuje različne zvrsti ter dolžine filmov, saj sledi popularizaciji filmske kulture s ciljem rednega obiskovanja kina. Vizija konzoricija Film in Maribor je, da enakovredno težo v programu daje tudi kratkemu filmu. Program je zastavljen v skladu s poslanstvom evropske mreže kinematografov Europa Cinemas, katere glavne točke delovanja so: privabljanje raznolikih občinstev v kina s poudarkom na mladih občinstvih, podpora evropskemu filmu, izmenjava na nacionalni in evropski ravni, ohranjanje in bogatenje filmske dediščine.

Filmske večere omogoča Mestna občina Maribor.

Filmi za sladokusce

Odpiralni čas
Info točka je odprta od torka do petka med 11. in 13. uro, v četrtek in petek tudi med 16. in 18. uro ter v soboto med 9. in 13. uro.
Kje se nahajamo
Vojašniški trg 2, 2000 Maribor
Kontakt