Kontakt

globoka MODRINA si

Na ogled vsak delovnik do 13. januarja med 17. in 20. uro. Razstava bo 6., 10. in 12 januarja izjemoma zaprta.

Ustvarjeni svetlobni prostor je redka priložnost, kjer lahko odložimo težo sveta, se prepustimo globoki modrini in v valovanju spokojnosti pogledamo vase. Globoka MODRINA si spodbuja iskrenost in kontemplacijo v zaznavni čutnosti in nam zrcali našo lastno podobo nazaj.

globoka MODRINA si
Čutna vidnost
Nina Šulin je tkalka prostora, ki s konstrukcijo črtnega tkanja spontano, v odnosu do prostora in trenutka, ustvari ožilje lebdečih temeljev. Natalija R. Črnčec s poslikanimi kroglami vstopi v polje stkanega ožilja in vzpostavi telo prostora. Ob spoju obeh svetov se odpre portal v globoko modrino, ki naenkrat preseže meje strukture in telesa in postane brezmejni in breztežnostni prostor subtilne senzibilnosti čutil. Premikajoči očesni pogled slika neskončne, spreminjajoče se podobe slik, ki se nam vtisnejo v spomin, medtem ko lebdimo skozi prostor.
globoka MODRINA si
Zvočni svet
Čutni vidnosti se pridruži zvočni svet Juneshelen, ki objame in prepoji celotni prostor, in svetovi se začnejo zlivati drug v drugega. V zamaknjenost in globino modrine nas tako prestavljajo trije svetovi, ki se spajajo v eno jedro in v njegovem stičišču dajejo življensko moč svetlobnemu prostoru. Svetlobni prostor pridobi na lastni avri, na lastni obstojnosti in navzočnosti. Zaživi in bije samostojno in vrača pogled v gledalčeve oči in srce. Ob vsakem koraku in trenutku si. Ne v pričakovanje, le v obstoječi bit je usmerjen obstoj občutljivosti in individualne resničnosti.
globoka MODRINA si
Na ogled
Spoj med živečim svetlobnim prostorom in gledalcem v Sodnem stolpu vabi, da vstopite globoko v MODRINO vsak delovnik do 13. januarja med 17. in 20. uro. Razstava bo zaprta 6., 10. in 12. januarja. Vabljeni
Odpiralni čas
Info točka je odprta od torka do petka med 11. in 13. uro, v četrtek in petek tudi med 16. in 18. uro ter v soboto med 9. in 13. uro.
Kje se nahajamo
Vojašniški trg 2, 2000 Maribor
Kontakt