Kontakt

MINORITSKI SAMOSTAN

Mini cirkus Buffetto
V NAJSTAREJŠEM PREDELU MESTA

Minoritski samostan je bil zgrajen v 13. stoletju in je edini samostan v mestu, ki izhaja iz obdobja srednjega veka. Ob ukinitvi v času jožefinskih reform leta 1784 je postal vojašnica, po letu 1927 pa so bila v njem stanovanja in skladišča. Od leta 2004 je bil prazen in je nezadržno propadal, nato se je v 2007 začela prenova, tri leta kasneje pa je bilo vanj umeščeno Lutkovno gledališče Maribor. Znotraj samostana so vzpostavljena prizorišča:

Velika dvorana
VELIKA DVORANA

Velika dvorana služi kot osrednja dvorana kompleksa, obdaja jo dvonadstropni križni hodnik. Postavitev odra na zahodno stranico nekdanjega samostanskega dvorišča je ključna za prostorski koncept gledališča znotraj nekdanjega klavstra. 

Število sedišč: 182/273

Tehnični podatki.

Mala dvorana
MALA DVORANA

Mala dvorana se nahaja v prvem nadstropju v severovzhodnem vogalu samostanskega kompleksa. Namenjena je manjšim uprizoritvam, ki iščejo tesnejši stik med občinstvom in nastopajočimi. Na stropu je vidna rekonstrukcija štukatur, ki so bile odkrite ob prenovi.

Število sedišč: 48/72

Tehnični podatki.

Letni kino MInoriti
AVDITORIJ

Avditorij se nahaja v nekdanjem samostanskem vrtu in (so)uporablja oder Velike dvorane z odpiranjem železne zavese. Oder je primeren za izvedbo glasbenih, gledaliških in plesnih vsebin na zunanji tribuni, nad katero se razpenja mogočen hrast. Avditorij je od leta 2017 odlično prizorišče za letni kino.

Število sedežev: 520

Minoriti

V prepletu zgodb

Dobrodošli v Minoritih – urbanem stičišču, kjer ponujamo vsebine za obiskovalce vseh starosti, spodbujamo ustvarjalnost in negujemo radovednost. 

Odpiralni čas
Info točka je odprta od torka do petka med 11. in 13. uro, v četrtek in petek tudi med 16. in 18. uro ter v soboto med 9. in 13. uro.
Kje se nahajamo
Vojašniški trg 2, 2000 Maribor
Kontakt