Kontakt

GLOBOKA MODRINA SI

Natalija R. ČrnčecNina ŠulinJuneshelen
Ustvarjeni svetlobni prostor je redka priložnost, kjer lahko odložimo težo sveta, se prepustimo globoki modrini in v valovanju spokojnosti pogledamo vase.
globoka MODRINA si
Sodni stolp
-

Ponedeljek - petek, 16:00 - 19:00

Sobota, 16:00 - 18:00

Globoka MODRINA si spodbuja iskrenost in kontemplacijo v zaznavni čutnosti in nam zrcali našo lastno podobo nazaj. Nina Šulin je tkalka prostora, ki s konstrukcijo črtnega tkanja spontano, v odnosu do prostora in trenutka, ustvari ožilje lebdečih temeljev. Natalija R. Črnčec s poslikanimi kroglami vstopi v polje stkanega ožilja in vzpostavi telo prostora. Ob spoju obeh svetov se odpre portal v globoko modrino, ki naenkrat preseže meje strukture in telesa in postane brezmejni in breztežnostni prostor subtilne senzibilnosti čutil. Premikajoči očesni pogled slika neskončne, spreminjajoče se podobe slik, ki se nam vtisnejo v spomin, medtem ko lebdimo skozi prostor.

Čutni vidnosti se pridruži zvočni svet Juneshelen, ki objame in prepoji celotni prostor, insvetovi se začnejo zlivati drug v drugega. V zamaknjenost in globino modrine nas takoprestavljajo trije svetovi, ki se spajajo v eno jedro in v njegovem stičišču dajejoživljensko moč svetlobnemu prostoru. Svetlobni prostor pridobi na lastni avri, na lastniobstojnosti in navzočnosti. Zaživi in bije samostojno in vrača pogled v gledalčeve oči insrce. Ob vsakem koraku in trenutku si. Ne v pričakovanje, le v obstoječi bit je usmerjenobstoj občutljivosti in individualne resničnosti. Spoj med živečim svetlobnim prostorom ingledalcem, ki se je za kratek čas vzpostavil v Sodnem stolpu na levem bregu reke Drave, nastako vabi, da vstopimo globoko v MODRINO.

Button

PRODUKCIJA: Nina Šulin, Natalija R. Črnčec, Juneshelen


FOTO: Matjaž Wenzel


KOPRODUKCIJA: Narodni dom Maribor - Vetrinjski dvor


SOORGANIZACIJA: Nina Šulin, Natalija R. Črnčec, Juneshelen

Odpiralni čas
Info točka je odprta eno uro pred dogodki v Avditoriju, Minoritski cerkvi in Sodnem stolpu.
Kje se nahajamo
Vojašniški trg 2, 2000 Maribor
Kontakt