Kontakt

Z motorinom v Maribor

Razstava del Damijana Stepančiča
Stepancic
Lutkovno gledališče Maribor
-

v času odprtja blagajne LGM in eno uro pred predstavami. 

Ilustrator Damijan Stepančič je z Lutkovnim gledališčem Maribor prvič sodeloval pri predstavi Petelin se sestavi (2014), za katero je oblikoval likovno podobo. Lutke in del scenografije so na ogled v Lutkovnem muzeju Maribor. Naslednje sodelovanje z LGM je bilo pri predstavi Kako zorijo ježevci (2018) po istoimenski knjigi Petra Svetine, ki še vedno živi in navdušuje naše gledalce. Tokratno sodelovanje je tako že tretje, zopet plodno, iskrivo, domiselno in prismuknjeno. Prismuknjene zgodbe po knjigi estonske avtorice Piret Raud bodo na odru zaživele s prepoznavno igrivo estetiko Damijana Stepančiča.

Na razstavi Z motorinom v Maribor razstavljamo del scenografije in skice za lutke pri predstavi Petelin se sestavi. Razstavljene so figurice, idejni osnutki in maketa scenografije za predstavo Kako zorijo ježevci. Zadnje sodelovanje za Prismuknjene zgodbe spoznavamo v videoposnetku, kjer avtor med listanjem svoje skicirke razloži ideje za likovno podobo predstave in njeno izvedbo.

Damijanu so že od malega govorili: 

»Nehaj s traparijami, pojdi raje risat!«

bili so tako vztrajni, da to počne še danes.

Damijan Stepančič (1969) je že kot dijak objavljal stripe v revijah PIL in Ciciban, nato pa nadaljeval študij na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje, Univerze v Ljubljani, kjer je diplomiral iz slikarstva. Svojo ustvarjalno pot je posvetil mladinski knjižni ilustraciji, ilustrira pa tudi dela za odrasle.  Ukvarja se s stripom, likovno opremlja učbenike in priročnike ter izdeluje lutke.

Odpiralni čas
Info točka je odprta eno uro pred dogodki v Avditoriju, Minoritski cerkvi in Sodnem stolpu.
Kje se nahajamo
Vojašniški trg 2, 2000 Maribor
Kontakt