Kontakt

Za družine

Bunny dolls
Ujeti v preplet zgodb.

Dobrodošli v Minoritih - urbanem središču, kjer spodbujamo ustvarjalnost in negujemo otroško radovednost z vsebinami, ki nagovarjajo obiskovalce vseh starosti in mnogoterih okusov.

Netopir Kazimir
Sodoben program

Od  leta 2010 je Minoritski samostan domicil Lutkovnega gledališča Maribor, ki si s širokim naborom kulturno-vzgojnih vsebin – predvsem v prostorih Velike in Male dvorane – prizadeva za sodoben program lutkovne umetnosti. Svojo bogato zgodovino in razpon estetik pa postavlja na ogled v Lutkovnem muzeju Maribor. 

Sodni stolp
Edinstvena lokacija

Družinski obisk bogati tudi edinstvena lokacija Minoritov, ki združuje zgodovino, kulturno dediščino in izjemne arhitekturne rešitve pri prenovi in preobrazbi prostorov v prizorišča za kulturne dogodke.

Kompleks zajema tudi Minoritsko cerkev, ki je pomemben in zanimiv gradnik zgodovine Maribora. Minoritska pot vodi skozi stare hodnike in kleti, vse do med letoma 2014 in 2015 celovito obnovljene cerkve, ki bi naj bila nekoč prva mariborska župnijska cerkev. Danes se v njej odvijajo predvsem glasbene in zvočno usmerjene prireditve. 

Na notranjem dvorišču, v nekdanjem samostanskem vrtu, kraljuje mogočen hrast. Ta se razpenja nad tribuno Avditorija in je najstarejše drevo, ki raste znotraj starega mestnega jedra. Avditorij (so)uporablja oder Velike dvorane z odpiranjem železne zavese. V njem se odvijajo glasbene, gledališke, plesne in kino vsebine. Tovrstne vsebine gosti tudi Sodni stolp, ki je prvotno imel vlogo obrambnega stolpa in je bil zgrajen z namenom, da bi jugozahodni del mesta zaščitil pred vsiljivci. Obstaja nekaj različic o izvoru imena, ena od njih je, da je ime dobil po sodbah v času lova na čarovnice. 

cartoon, animation, kids, families
Čudovita doživetja za vso družino

Vse te izjemno zanimive zgodbe in poti se prepletajo na obnovljenem Vojašniškem trgu, ki bogati kulturno dediščino Maribora in združuje stare stavbne strukture, ki jim je prenova uspela povrniti njihov čar. Programsko obogaten najstarejši del mesta nudi čudovita doživetja za vso družino. V njem se srečujejo razigranost, sproščenost in ustvarjalnost.  

Dogodki za družine

Žogica Marogica
45 min
mar. 15 / pet.
16:00
Žogica Marogica
45 min
mar. 16 / sob.
09:00
Drobtine iz mišje doline
35 min
apr. 05 / pet.
16:00
Drobtine iz mišje doline
35 min
apr. 06 / sob.
09:00
Odpiralni čas
Info točka je odprta eno uro pred dogodki v Avditoriju, Minoritski cerkvi in Sodnem stolpu.
Kje se nahajamo
Vojašniški trg 2, 2000 Maribor
Kontakt