Kontakt

Čarobna prijateljstva

Duration: 35 min

Filmski program Čarobna prijateljstva je izbor šestih kratkih animiranih zgodb o srčnih in nenavadnih prijateljstvih, ki se včasih znajdejo na preizkušnji. Očarljivi filmi nas začarajo s svojo slogovno raznovrstnostjo in predstavljajo odlično priložnost, da z otroki spregovorimo o medsebojni pomoči, sodelovanju, drugačnosti in odpuščanju.

Koyaa – Presneta odeja
Kolja Saksida, Slovenija, 2019, 2’45’’, brez dialogov

Na noč čarovnic Koyaa mirno spi, pokrit s toplo odejo. A sredi noči nemirna odeja odkrije Koyoo, in še predno se dobro zave, skupaj z njo leti po prostoru. To čarovnijo lahko reši le bistroumna rešitev.

Franckina juha/La Soupe De Franzy
Ana Chubinidze, Francija, 2021, 8’33”, brez dialogov

Malce osamljena kuharica z drugega planeta ugotovi, da njena roza juha ni le okusna, temveč tudi čarobna! Deli jo z lačnimi čudaki s čudaškega planeta.

Živživalice: Tiranozaver/Animanimals: T-Rex
Julia Ocker, Nemčija, 2022, 3’37”, brez dialogov

Tiranozavru košarka ne gre od rok, nagajive opice se smejejo, dokler jih ne preseneti.

Sestri/Entre deux soeurs
Anne-Sophie Gousset, Clément Céard, Francija, 2022, 7’15”, brez dialogov

Sestrici se skupaj igrata in smejita, predvsem pa se imata neizmerno radi. Starejša sestra pomaga mlajši, da lahko skupaj odkrivata svet. Nekega dne pa se vlogi zamenjata.

Oprosti/Odpusť
Alžbeta Mačáková Mišejková, Češka, 2022, 8’15”, brez dialogov

Deklici se igrata z žogo. Nato pa med njima zaradi malenkosti izbruhne prepir, ki v obeh vzbudi jezo in zamero. Si bosta znali oprostiti?

Črnilo/Inkt
Erik Verkerk, Joost van den Bosch, Nizozemska, 2020, 2’15”, brez dialogov

V akvariju plava hobotnica, ki je obsedena z redom in čistočo. A včasih niti vse te roke ne pomagajo, da bi dosegel tisto, kar si želiš.

Opening hours
The LGM Box Office is open every Tuesday to Friday between 9 am and 1 pm, each Friday between 4 pm and 6 pm, each Saturday between 9 am and 1 pm and one hour before each event.
Where are we
Vojašniški trg 2, 2000 Maribor
Contact