Kontakt

Najlepši slovenski animirani filmi za otroke I (4+)

Duration: 36 min
Izbor sodobnih kratkih animiranih filmov slovenskih avtorjev

Tako zraste … Čebela

Miha Kalan, Jernej Žmitek, Slovenija, 2022, 5’, v slovenščini

Pridne čebele letajo s cveta na cvet, le kakšen je njihov svet v čebelnjaku? Mala ličinka se v panju levi, pred strašnim sršenom jo čuvajo sestrice čebelice. Ko prvič na travnik zleti, uzre jo gospod čmrlj – in kaj hitro zaljubljeno odletita drug drugemu naproti.

Tako zraste … Morski konjiček

Miha Kalan, Jernej Žmitek, Slovenija, 2022, 5’, v slovenščini

Pod morsko gladino, v visoki travi, se morski konjiček skriva in barvo spreminja. Nosi ga morski tok naokrog in k sreči izogne se ribiški mreži. Kaj kmalu mimo priplava samička, ki se mu prijazno nasmehne.

Podlasica

Timon Leder, Slovenija, 2016, 11’30’’, brez dialogov

Lačna Podlasica tava po pusti deželi. Zanese jo do poslednjega živega drevesa, ki ga pri življenju ohranja jata posmehljivih ptičev. Drevo je nestabilno in ptiči ga neprestano ohranjajo v ravnotežju. Podlasica se trudi splezati na zibajoče se drevo in na srečo jate to terja veliko trme in neuspelih poskusov.

Koyaa – Spolzko milo

Kolja Saksida, Slovenija, 2019, 2'45'', brez dialogov

Koyaa bi si rad umil blatne roke, a s spolzkim milom se umivanje sprevrže v vse kaj drugega. Da bi zadržal milo v rokah, se Koyaa pomeri v žongliranju, umetnostnem drsanju in hokeju. Mu bo uspelo?

Maček Muri - Tekma

Jernej Žmitek, Slovenija, 2020, 12’, v slovenščini

Danes je dan za pravi nogometni derbi med NK Mucki in Mačkoni. Če v golu stoji obilni Čombe, je zmaga praktično zagotovljena. No, načrte Muckom tokrat prekriža prebrisani Falot, novi kapetan NK Mačkoni. Pa bodo njegove ukane dovolj za zmago?

Opening hours
The LGM Box Office is open every Tuesday to Friday between 9 am and 1 pm, each Friday between 4 pm and 6 pm, each Saturday between 9 am and 1 pm and one hour before each event.
Where are we
Vojašniški trg 2, 2000 Maribor
Contact