Kontakt

Praznovanje 100-letnice armenskega filma v Mariboru

Duration: 1 h 30 min

Kot del uradnega programa Evropske prestolnice kulture 2025 se bo v sodelovanju festivala Poklon viziji in Dokudoc odvila projekcija celovečernega armenskega filma Trije grobovi umetnika/Three Graves of the Artist (Armenija, 120', 2023) v režiji Hartuna Hačtriana in Rubena Hačatriana. Predfilm bo kratki zmagovalni film iz Prvih Poletov.

Film Trije grobovi umetnika govori o očetu in sinu Hačatrian, ki sta več let spremljala pustolovsko življenje in umetniško dediščino nadarjenega armenskega slikarja Vahana Ananiana. Ta se je rodil in odraščal v Jerevanu, a se je vse bolj razočaran nad armensko stvarnostjo (potres, vojna, razpad Sovjetske zveze) selil vse do Estonije in Ukrajine. Njegovi posmrtni ostanki so razpršeni po več krajih – Talinu, Odesi in Jerevanu, v daljnih deželah ostaja tudi njegova umetniška dediščina. Film je bil prikazan v Un Certain Regard, sekciji filmskega festivala v Cannesu.

Rezervacije na dokumentarci.si@gmail.com in na blagajni Lutkovnega gledališča Maribor.

Več informacij

Opening hours
The LGM Box Office is open every Tuesday to Friday between 9 am and 1 pm, each Friday between 4 pm and 6 pm, each Saturday between 9 am and 1 pm and one hour before each event.
Where are we
Vojašniški trg 2, 2000 Maribor
Contact