Kontakt

Teo Collori in Momento Cigano

Duration: 1h 30 min
COLORI

Skupina Teo Collori in Momento Cigano bo na koncertu v Sodnem stolpu predstavila svoj najnovejši album Capitano Della Noche. To je že tretji album skupine, ki jo sestavlja pet akademsko izobraženih glasbenikov, ki koncertirajo doma in v tujini.

Album desetih skladb so glasbeniki tokrat posneli v dnevni sobi, in sicer z željo, da bi bili posnetki kar se da intimni in zvočno iskreni. Postprodukcije praktično ni. Olepšave in popravke so tokrat izklopili še pred pritiskom gumba 'record'. Namen je, da glasba poslušalca posede v središče njihove godbe. Kompozicijsko in izvedbeno so naredili še nekaj korakov naprej; na plošči je mogoče prisluhniti flamenko rumbi, afro/gypsy stilu, italo-francoskemu valčku, indijski melodiki … Klasična manouche jazz polka se na albumu pojavi le kot odmev prejšnjih plošč, pa tudi kontemplativnemu ozračju v slogu skladb Inferno in Warrior’s Lullaby s prejšnjih albumov se niso mogli upreti. Skupina v glasbo vključuje več vokala, ki pa vselej ostaja v vlogi inštrumenta, torej brez besedila, da bi se glasba še naprej dotikala srca pred glavo.

Opening hours
The LGM Box Office is open every Tuesday to Friday between 9 am and 1 pm, each Friday between 4 pm and 6 pm, each Saturday between 9 am and 1 pm and one hour before each event.
Where are we
Vojašniški trg 2, 2000 Maribor
Contact